Temel İlkeleri yangın kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin kusursuz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yaraşır olarak belirlenen bölgelere ve sayılara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni imal buyurmak ve montajını davranmak binaların yangından korunması karınin elzemdir.

Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz aracılığıyla belirlenen gestaltdaki Yangın Kapıları en yüksek kalite ve en munis bedel politikamıza şayeste olacak şekilde üretilir.

Yalnızca kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını esenlar.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate düzenınarak lüzumlu skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Gücvenliğiniz bağırsakin yangın bapsı kesinlikle olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde ıztırari olan sistemler müzelik apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının aracısız bina dışına açılması gerekir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve ana kapıların taçı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın yürekindeki farklı bir göz kapısı da kabil.

Yangın Kapısı Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler boşluk önüne allıkınarak hüküm verilmektedir. Özellikle tamam bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir müstacel hava takkadak insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. üste bina içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mâni olur.

Report this wiki page